Alles over het klasje van juf Hilde

Project: FILM

Woensdagvoormiddag werkten we met de kinderen van de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar rond ons schoolproject film. De kinderen werden verdeeld in verschillende groepjes en konden proeven van allerlei leuke opdrachten. Een stop-motion film, een stomme film of zelf korte filmpjes maken via een rollenspel... De kinderen weten er alles over.

Herfst in het bos van Meneer de uil en de dieren uit Fabeltjesland.

Ons thema 'Herfst in het bos' hebben we gekaderd in het bos van Meneer de uil in Fabeltjesland.

We speelden taalspelletjes met de figuren uit Fabeltjesland. In schrijfdans probeerden met cirkels en ovalen een leuke uil te schrijftekenen. Met rijmwoorden op 'krant' maakten we een eigen fabeltjeskrant. Uit de kleuren rood,geel en blauw probeerden we zelf herfstkleuren te toveren op een herfstblad. Tot slot knutselden we nog een uilen-lampion die we in een boom hingen voor ons Halloweenfeest op school.

Appelflappen

Het rusthuis schakelde onze hulp in, want ze hadden teveel appels aan hun bomen.
Daarom trokken we met de derde kleuterklas en het eerste leerjaar erop uit om appels te plukken.
We vonden heel veel appelen en daarom maakten we in kleine groepjes appelflappen. Lekker!